Новини

"Цветето на солта" акцент в първия брой на "Ловци на храна"

24.10.2016 г.

бТВ започна ново, интересно кулинарно предаване - "Ловци на храна" Двама готвачи от MasterChef - Андре Токев и Събин Ранков посещават различни региони в страната в търсене на традиционните продукти, вкусове, рецепти и природни богатства. В първият брой бе представен най-новия продукт, добиван от солниците - цвете на солта.

„Кухнята е история, а историята е кухня. Ако се проследи кухнята на една държава, разбираш и за традициите, за народа. Това ме предизвика да търся възможности да направим такова предаване”, обясни Андре Токев. 

Екипът на проект "Солта на живота" бе поканен да представи цветето на солта в най-новото кулинарно предаване и да разкаже за Атанасовско езеро и неговите обитатели. Как се добива солта, съдържа ли йод, как се вади новият атрактивен проедукт "Цвете на солта" и много ли е трудоемко това бяха част от въпросите на шеф готвачите. Басейните с луга, които цяло лято привличат хиляди посетители на ден, бяха страхотна атракция и за снимачния екип, който прекара два дни на езерото (29 и 30 септември), както и огромните пирамиди с прясна кристална сол, току що извадена от кристализаторите.

Срещата на Диан и Дияна с шеф Токев вижте от 4:19 минута. Вълнуващият разказ на Спас и на Диана, които също се включиха не е влязал в рамките на този брой, носъс сигурност се е запечатал в съзнанието на екипа на предаването.

http://www.btv.bg/video/shows/lovci-na-hrana/videos/lovci-na-hrana-1-epizod-chast-1.html