Новини

СВЕТЛИНА В СОЛТА

16.08.2018 г.

Само през август пространството „симБиотично“ ви очаква, за да научите всичко за Атанасовско езеро, да си създадете вълнуващ арт спомен и да се полюбувате на птиците, солта и богатствата на Бургас.

"Светлина в солта" е най-новият проект на Българска фондация Биоразнообразие – клон Странджа, финансиран със съдействието на Община Бургас. Чрез серия от Арт ателиета и работилници в най-активния туристически месец август в „симБиотично“ ще се привлекат млади хора, семейства с деца, но и по-възрастни граждани, които посещавайки района на солниците и Атанасовско езеро ще се потопят в магията на изкуството и природата.

Не случайно Бургас е градът на езерата и птиците и в последните години Община Бургас активно работи, за промотирането на този му образ в публичното пространство.
Две от ателиетата вече се случиха на 10 август по време на Фестивала на солта. Сега е ред на следващите три - на 18 август, на 22 и на 30 август.
 
  • Фотоколажна работилница със стари снимки на солниците и Бургас – организирана от център АЛОС на 10 август (петък) 16.00 – 20.00
 
  • „Светлини около хората“ – фото-арт ателие с център АЛОС на 10 август (петък) 20.30 – 23.00
 
  • Ателие „Нарисувай твоето езеро“ – с кал, сол, миди и камъни на 18 август (събота) 11.00 – 13.00
 
  • „Имаш поща“ – арт ателие за пощенски картички с колажи и сол на 22 август (сряда) 18.00 – 20.00
 
  • Работилница за фото-рамки със стари солничарски дъски на 30 август (четвъртък) 18.00 – 20.00
 
Участието в ателиетата е безплатно, а всички сувенири, изработени по време на работилниците остават за спомен на самите участници.

Организаторите очакват  чрез тези арт събития още повече да се увеличи интересът към „симБиотично – пространство на Атанасовско езеро”  в последните му работни дни до началото на септември, а и за следващия сезон.
Специалната комбинация от културни и природни, материални и духовни ценности на Атанасовското езеро го превръща в перфектна образователна среда, но и в място, където човек може да се докосне до различните сфери на изкуството и да се забавлява неподправено.
 
Да разпръснем заедно светлина в солта!
 
Повече в нашето фейсбук събитие https://www.facebook.com/events/446906749130446/