Публикации

Експертни доклади

Оттук може да прегледате и да се запознаете с Обобщаващи доклади за 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г. - Разработване на методика за хидробиологичен мониторинг на защитена зона Атанасовско езеро на специалистите, работили 6 години в рамките на проекта, които може да използвате като цитирате коректно.

http://saltoflife.biodiversity.bg/bg/Deynosti-c42
 


е-бюлетин #5 / 2017

На вашето внимание е петият брой на е-бюлетина на проект "Солта на живота", който съдържа актуална информация за всичко най-важно и интересно, което се е случило през 2017 г. в крайбрежната лагуна Атанасовско езеро и около нея.
e-bulletin 5 3 Mb (pdf) свали


е-бюлетин Солта на живота #4

Представяме ви четвърти брой на бюлетина на проект "Солта на живота", който съдържа информация за всичко най-важно и интересно, което се е случило през 2016 година в Атанасовско езеро.
е-бюлетин 4 3 Mb (pdf) свали


е-бюлетин Солта на живота #3

Представяме ви новият брой на бюлетина на проект "Солта на живота", който съдържа кратка информация за всички най-интересни неща, които са се случили през 2015 - Година на лагуната Атанасовско езеро.
е-бюлетин #3 786 Kb (pdf) свали


Календар за лагуната Атанасовско езеро

Започваме 2015 с нашия симпатичен календар посветен на Атанасовско езеро, който може да получите от офиса на проект "Солта на живота", LIFE+ в Бургас, ул.Гурко 53.

За първи път Година на .... е посветена не на определен вид растение или животно, а на дадено място и то какво - Атанасовско езеро. Календарът тази година включва основно снимки на бургаски автори - членове на Бургаската фотографска общност, на екипа на проекта и на изключителния баскетболист от бургаски отбор - Богдан Боев. Всички те ни предоставиха своите кадри безвъзмездно, за което сърдечно им благодарим.
календар 4 Mb (pdf) свали


Методология за мониторинг на Атанасовско езеро

Изготвена от:
Д-р Светла Далакчиева
дипл. еколог Георги Гюзелев, MSc
доц. д-р Ива Апостолова
доц. д-р Гана Ганева
доц. д-р Детелина Белкинова
гл. ас. д-р Емилия Варадинова
дипл. еколог Стоян Михов, MSc
дипл. еколог Юрий Корнилев, MSc
Бургас, 2014 г.
Методология 2 Mb (pdf) свали


е-бюлетин Солта на живота # 2

Представяме ви новият брой на бюлетина на проект "Солта на живота", който съдържа кратка информация за всички най-интересни неща, които са се случили през 2014 в живота на проекта, както и какво предстои в близко бъдеще.
е бюлетин 2 552 Kb (pdf) свали


е-бюлетин Солта на живота # 1

Една година след старта на проекта, ви представяме нашия бюлетин, който съдържа информация за най-важните дейности, които са се случили в рамките на проекта.
е-бюлетин 1 552 Kb (pdf) свали


Дипляна за проекта

Представяме ви дипляната на проекта - налична на български и английски език, която съдържа информация за дейностите, подробна карта на езерото, резерватната територия и границите на Натура 2000 зоната. Изтеглете я оттук или я вземете от нашия офис на хартия.
дипляна 607 Kb (pdf) свали