Новини

По Коледа стават чудеса ....

29.12.2014 г.

Казват, че по Коледа се случват чудеса - в това се убеди и нашият екип, когато броени дни преди коледните празници г-жа Иванка Тошкова от ОДЗ Иглика в жк "Славейков" ни донесе писмо и картички от децата в III Б група "Звънче" на детската градина.

Едно писмо, което ни дава надежда, че това което правим по двата проекта "Солта на живота" и "Живот за Бургаските езера" наистина има смисъл не само за самите езера и техните обитатели, но и за хората, които живеят около тях.

Благодарим на тези малки деца, които нарисуваха езерата и птиците им, направиха една обща картина и организираха благотворителен базар с 80 техни картички, събраните средства от който (85 лв.) дариха за дейности, свързани с птиците.

Вече закупихме първите количества семена, които с доброволците на БДЗП Бургас използвахме, за да направим хранилки за птиците и да организираме работилница по време на Коледния еко базар в Бургас.

След празниците ще посетим децата от III Б група на "Иглика" и заедно с тях ще направим хранилки за детската градина и за домовете им, за да дадем зрънце любов за тези, които имат нужда от храна в студените зимни дни.

Или както те самите ни пишат: "За да остане Бургас градът на езерата и птиците, НЕКА ЗАЕДНО ДАРИМ ЗРЪНЦЕ ЛЮБОВ!"