Фестивал Солта на живота

Петият Фестивал на солта на тема: Вдъхновени от езерото

23.07.2017 г.

За пети път на брега на лагуната Атанасовско езеро ще се проведе Фестивалът на солта, който тази година ще бъде по-рано - на 12 август и вече ще е през целия ден от 9:00 до 23:00 часа.

Целта на фестивала през 2017 г. e да представим автори и творци, вдъхновени от езерото, които чрез своите изразни средства да привлекат участниците и да им предадат своите послания за природата чрез изкуството. 

Всеки си има своя причина да харесва езерото, да му се възхищава и да бъде привлечен – заради магическите цветове, заради неповторимия мирис, специалната атмосфера, съвършения кристал на солта, милионите птици или дигите, които формират перфектния диагонал, черните хора, намазани с кал ….

Затова на този фестивал ще дадем пространство, сцена, трибуна на всичко най-интересно, което е било вдъхновено от езерото (или поне за което ние знаем) и тъй като е много ще му отделим цял ден и ще го съчетаем с рождения ден на резерват Атанасовско езеро.

Място: Фестивалът ще се проведе на брега на Атанасовско езеро

Южни солници
В района около Администрацията на Черноморски солници АД в няколко точки:
  • Басейните с луга и кал;
  • Производственото хале на Солниците;
  • Кафенетата;
От другата страна – Пътека на саблеклюна и фотоукритие

Северни солници
  • Екскурзия от Точката до границата на резервата
По време на Фестивала ще се открие новото пространство на Атанасовско езеро – „симБиотично“ в района на Южни солници до администрацията на Солниците в 18.00 часа.