Новини

В събота вечер бе открита традиционната бригада „Атанасовско езеро‘ 2017“
Тази година поляната на Северни солници ще е заета с палатки от 19 до 27 август, а 50-те участника са от цялата страна – София, Пловдив, Панагюрище, студенти, завърнали се от чужбина и т.н. Някои са дългогодишни познайници, но има и много нови хора, които за пръв път идват на езерото. Не липсват деца, кучета, китари и много настроение.
 
УБИВАМЕ ГИ И ГИ ПРЪСКАМЕ. С МУХОБОЙКА И ПРЪСКАЛО
На 12 август, в рамките на "Фестивал на солта", визуалният артист от Бургас Красимир Марчев сътвори истинска еуфория по време на снимките на новия си видео проект - "Солта на живота". Призрачна булка, младоженец по пижама, деца-тайни агенти, поп-тарикат и момиче с кукла бяха част от персонажите, които привличаха погледите и предизвикваха аплодисментите на минувачите след всеки дубъл.
Фестивалът на солта тази година беше вдъхновяващ
Петото издание на Фестивала на солта тази година се случи по-рано от обикновено, но пък беше през целия съботен ден и привлече многобройна и разнообразна публика от Бургас, но и от цялата страна.
Всички, които се включиха усетиха специалната атмосфера на Атанасовско езеро, която е причина във или около него да се събират толкова много хора, особено през лятото и есента. Солта по кожата, мирисът на луга и кал, невероятните гледки и разнообразните събития създадоха една наистина вдъхновяващо настроение и за участниците и за гостите на Фестивала.
 
„симБиотично“ се прибра „у дома“ в Атанасовско езеро
Ново пространство на Атанасовско езеро бе открито официално по време на Фестивала на солта в събота 12 август 2017 г. То ще е отворено всеки ден от 9:30 до 19:30 часа и ще работи до 10 септември 2017 г., след което до следващия активен сезон ще отваря само за организирани групи. Достъпът до него е откъм велоалеята до новото кафе “White house” и администрацията на Черноморски солници АД.
 
ПЕТИЯТ ФЕСТИВАЛ НА СОЛТА Е НА ТЕМА „ВДЪХНОВЕНИ ОТ ЕЗЕРОТО“
На 12-ти август 2017 г. е петото издание на Фестивала на солта, което ще бъде на тема „Вдъхновени от езерото“, защото най-соленото Атанасовско езеро е вдъхновение - за природозащитници, артисти, писатели и фотографи.
Вдъхновени от езерото - какво ни очаква
Остават броени дни до петото издание на Фестивала на солта, който тази година ще бъде в събота и то през целия ден. Темата е "Вдъхновени от езерото" и ще представим автори и творци, които чрез своите средства ще покажат защо ги впечатлява езерото.
Възстановяване на влажните зони обсъждаха на обществения съвет за Атанасовско езеро
Деветата среща на Обществения съвет събра в залата на галерия „Георги Баев“ представители на Областна управа, Община Бургас, РИОСВ Бургас, Летище Бургас, БФБ, ОИЦ и др. които обсъждаха теми, свързани с възстановяването на влажни зони.
 
За 29-ти път Атанасовско езеро ще посрещне доброволци в помощ на птиците и природата
Заповядайте! Къде!? На традиционната бригада в полза на птиците на Атанасовско езеро от 19 до 27 август 2017 г. За 29-ти път доброволци от цялата страна ще се настанят край солената лагуна и ще дарят времето и уменията си в помощ на екзотичното място с богата природа.

 
Фестивалът на солта - този път цял ден на 12 август
Петото издание на Фестивала на солта тази година ще бъде по-рано през август, но пък ще бъде цял, а не половин ден, както досега.
През 2017 г. темата на Фестивала ще бъде „Вдъхновени от езерото“. Желанието ни е да включим артисти и творци от различни области на изкуството, които чрез своите изразни средства да представят собствените си усещания и представи за това уникално място в рамките на град Бургас.