Новини

АТАНАСОВДЕН ЗА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО
Тази година продължава традицията да празнуваме Атанасовден, посветен на един необикновен именник – Атанасовско езеро. И макар че на имен ден не се кани, екипът на проект „Солта на живота“ ви кани на 18-ти януари (събота) от 16.00 часа в зала „Георги Баев“ в културен център „Морско казино“. В желанието си да създаде традиция в честването на този ден и всяка година да се събират приятели на езерото, за да отбележат празника му и да опознаят по-добре именития именник, през 2014 година екипът на проекта ще запознае отблизо гостите с най-интересните обитатели на езерото - птиците.
БФБ финансира студентски дипломни работи за опазване на биоразнообразие и управление на ЗТ и ЗЗ
Проект "Солта на живота" ще финансира няколко студентски дипломни работи, свързани с Атанасовско езеро и по-специално Натура 2000 зона Атанасовско езеро, поддържан резерват Атанасовско езеро и приоритетен хабитат – крайбрежни лагуни.
Нова година - нов късмет
Скъпи приятели, вече пристъпихме леко в новата 2014 година и екипът на проект "Солта на живота" ви пожелава много здраве, дръзновение, необикновени срещи с диви, но и с питомни видове, нови открития, но и стари приятели. Дано заедно да успеем да опазим природата на нашия район, за да продължават да ни радват срещите с птиците и езерата. Включете се в нашите дейности през цялата година!
  • 07.01.2014 г.