Новини

Днес започна бригадата "Атанасовско езеро"
Днес повече от 60 човека участници в бригадата Атанасовско езеро 2014 се събраха на поляната в района на Солници Север, където е раположен палатковия лагер. Точно под емблематичната "Точка" за наблюдение на птици вече са накацали над 30 палатки, а "бригадирите" от цялата страна бяха въведени днес в правилата на лагера, естеството на консервационната работа, наблюденията на миграцията и др.
Белгийка и виетнамец се присъединяват към 70 доброволци от страната в помощ на бургаските езера
Белгийка и виетнамец ще се включват в ежегодната природозащитна бригада на Атанасовско езеро тази година. Девет дни край бургаските езера, лугата, калта, солта и птиците ще прекарат още 70 момичета и момчета от цялата страна. Началото ще бъде дадено в петък вечер, а краят на традиционната лятна среща ще бъде на 30 август. Бригадата в полза на езерата на Бургас тази година се провежда в рамките на новия проект към програмата на ЕС LIFE+ „Солта на живота”, който се изпълнява от Българска Фондация биоразнообразие в партньорство с Българското дружество за защита на птиците
Акустик пойнт ще свирят на Фестивала на солта
ACOUSTIC POINT е акустичен проект създаден преди три години от Марияна Добрева и Венцислав Велев. Акустичното дуо ще забие на импровизираната сцена до кафето "На лугата" и на фона за залеза над Атанасовско езеро ще ни достави невероятно музикално удоволствие по време на Фестивала на солта тази година.
Рождения ден на Атанасовско езеро

С много смях и забавления премина спортния празник за рождения ден на резерват Атанасовско езеро в парк "Езеро" на 12 август.

В Галерията може да видите снимки от игрите, награждаването, забавленията и йога демонстрацията.

Какво да очакваме на Фестивала на солта?

Тази година екипът на проект "Солта на живота" е подготвил много нови изненади, но е запазил и някои от миналогодишните елементи на Фестивала.

Акцентът са птиците и солта, но този път ще има .....

На 29 август очаквайте Фестивала на солта
Тази година за втори път в Бургас ще се случи Фестивалът на солта на брега на Атанасовско езеро. Само на 29 август 2014 в рамките на петъчния ден Южната част на езерото ще събере почитатели на птиците и солта.
Бригада АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО 2014
В края на август десетки природозащитници от цялата страна ще се съберат на брега на най-соленото езеро в България, за да учат и помагат на птиците.
И тази година БДЗП Ви кани да станете част от магията на природозащитна бригада "Атанасовско езеро 2014", която се организира в рамките на проект "Солта на живота", осъществяван от БФБ, БДЗП и "Черноморски солници" АД с финансовата подкрепа на програма LIFE+ на ЕК.
Датите: 22-31 август 2014 г.
Мястото: поляната на Атанасовско езеро

Спортен празник за рождения ден на Атанасовско езеро
Каним ви на 12 август 2014 г. от 18.00 часа в парк "Езеро" да празнуваме рождения ден на Атанасовско езеро. Съберете отбор от вашето семейство или приятели и се включете в разнообразните игри, които сме подготвили.
Провали се общественото обсъждане за новия национален парк

След силни викове и крясъци, както и безобразни обиди към експертите от МОСВ само за 20 минути приключи събирането във връзка с общественото обсъждане на национален парк "Българско Черноморие".

Атанасовско езеро също бе част от предложението на БАН за включване в границите на бъдещия парк. Каква обаче ще бъде съдбата му и как ще продължи драмата около неговото обявяване не стана ясно днес.