Новини

Наш филм участва в международен конкурс

09.11.2016 г.

Филмът „Кръговратът на водата“, посветен на Атанасовско езеро участва в 6-тия конкурс за късометражен филм GREEN-GO 2016. Филмът участва в категорията Спаси природата / Нека се чуе гласа ти в защита на европейската природа!

Единственото убежище на величествения Иберийски рис, игривата Европейска норка, тюлена монах и още 1200 други видове е най-голямата мрежа от защитени зони в света - екологичната мрежа Натура 2000. Излез, потопи се в природните чудеса на Европа и покажи на света, че е необходимо те да бъдат съхранени.“ – призоваха организаторите за включването в тази категория късометражни филми. И тъй като такова специално място е и лагуната Атанасовско езеро, която е Натура 2000 зона и по двете директиви, решихме и ние да се включим в надпреварата.

В конкурса са се включили 89 филма от десетки държави – Сърбия, Италия, Индия, Аржентина, Уганда, Македония, Унгария и много други. Има и няколко интересни български предложения – Спаси чаша, Боклукът в раницата, Централен Балкан и др.
В нашата категория участват най-много – 35 филмчета, които ще се борят от една страна за наградата на журито, а от друга за наградата на публиката.

Вие може да ни подкрепите като харесате нашата анимация и Like-нете в сайта на конкурса.

http://greengofest.eu/green-go-2016-entry/atanasovsko-lake-water-circle/