Кино и видеоклипове

Мери Бойс Бенд

През 2013 г. Мери Бойс Бенд и екипът на режисьора Васил Стефанов посвещават на БДЗП песента и клипа „Ще успея ли някога да надбягам птиците“.

Ето как групата коментира това посвещение: „Не срещаме често толкова чисти хора като хората от БДЗП, извисили се над злободневните теми и проблеми, посветили живота си на благородната кауза да защитават птиците и техните убежища, да се грижат за най-ефирните същества, символ на свободата и вечния човешки стремеж към полети… Млади хора от цялата страна и чужбина, които безвъзмездно пилеят дните от своите летни отпуски… за нас, за природата, за Земята… Впечатлени сме от тяхната дейност на Атанасовското езеро, езерото Мандра, местността Пода…
Посвещаваме песента “Ще успея ли някога да надбягам птиците” на Българското дружество за защита на птиците, което наскоро отпразнува 25-тия си рожден ден!

Видеоклипът е заснет на Атанасовско езеро и в него са ползвани прекрасните ята от филма “Те отлитат”, създаден от БДЗП и Моно Колектив. Повече за филма можете да намерите тук: http://monoco.eu/FlyingAway”. Мери и голяма част от групата са от Бургас и са свързани с езерата и птиците по рождение :)

През 2017 Мери и Миро от Мери Бойс Бенд участваха във Фестивала на солта и забавляваха публиката.