Новини

Голяма победа за нашите приятели на форума "Сребърна"

05.06.2018 г.

Учениците от еко клуб "Капитан  Планета" при ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" спечелиха първо място на Международен екологичен форум "Сребърна" 2018, във възрастова група V - VII клас, със своя проект "Моето Атанасовско езеро". Петокласниците Боряна Белева и Калоян Димов заедно с ръководителя на клуба Грета Стоянова - старши учител по Биология и здравно образование, представиха интерактивния аудио гид и впечатлиха авторитетното жури с иновативната си идея.

Аудио гидът, които децата подготвят вече повече от половин година съдържа пет теми, посветени на солената лагуна и са представни на български и на английски език. Разпространението им става чрез специални QR кодове, разлепени на обществени места в града. След сканиране гражданите и гостите на Бургас чуват разказа на учениците от иновативното училище за биоразнообразието на езерото и за солта, лугата и калта.

Българска фондация "Биоразнообразие" е партньор по проекта, заедно с общинско радио "Гласът на Бургас" за осъществяване на аудио записите и Община Бургас в лицето на г-жа Ананиева - заместник-кмет "Образование и култура", пред която учениците защитиха идеята си, за да получат разрешение за поставяне на стикерите на обществени места.

Иновацията на младите природолюбители вече получи широка популярност сред бургаската общественост и гостите на града, които с интерес търсят QR кодовете, за да чуят всички теми за "Миграция и птици",  "Всичко за езерото", .