Фотография

Може би най-многобройната група на вдъхновени от езерото са фотографите и това не е случайно - езерото привлича със своите цветове, със солта, странната инфраструктура, басейните, разделени от валове, островите и дигите, пълни с птици, растенията, невероятните залези и огнените изгреви. Езерото е магия. Затова и фотографите, които се захласват, запленяват и омагьосват от него стават все повече, идват от все по-далеч и се връщат отново и отново. Щастливи сме, че все повече расте броят на бургаските фотографи, които откриват в езерото своето вдъхновение.

Ако имате желание да представим вас и вашите фотографии, снимани на Атанасовско езеро, може да ни изпратите до 3 снимки на saltoflife@biodiversity.bg с вашите имена и линк към място, където може да се види още от работите ви.

 

Спас Узунов

Макар че основното му вдъхновение са растенията, последните години все повече снима лагуната, хората и всичко, което се случва около нея.


Диана Павлова

Планините са нейната любов, но магията на езерото не може да я остави безразлична.


Богдан Боев

Един баскетболист, който остави едни от най-невероятните кадри от Атанасовско езеро. Сега пое по нови места, но го чакаме да се завърне край брега.


Ивайло Зафиров

Ние си знаем, че където и да снима, Атанасовско езеро ще остане едно от най-любимите му места, в което винаги ще се завръща с удоволствие.


Жечо Планински

Един бургаски автор, който все повече се увлича от снимането на птиците. Повече от него може да видите на https://www.zhechoplaninski.com/
 


Диди Андреева

Диди печели награди със своите арт фотографии, но е също толкова добра в снимането на пейзажи. Розовите й басейни са неповторими.


Светослав Спасов

Макар че ръководи не един консервационен проект на БДЗП, Светльо все още остава един от най-добрите фотографи на птици в България. Прекрасните му фотоси може да видите http://natureimages.eu


Бойко Неов

Той идва основно по време на бригадата, но улавя невероятни кадри на Атанасовско езеро и най-вече на хората, които помагат на птиците.


Георги Ст. Иванов

Бургаският фотограф е участвал в редица фотоконкурси и пленери, сврързани с Атанасовско езеро. Негова снимка бе избрана и за календара на БФБ, посветен на крайбрежната лагуна. Снимките му може да видите във фейсбук профила му
https://www.facebook.com/georgi.ivanov.969/photos_albums
 


Атанас Христов

Още един бургаски автор, вдъхновен от Атанасовско езеро и неговите цветове. Атанас Христов снима България и нейната прекрасна природа - изгреви, залези, пейзажи, водопади, планини, море, животни, нощна фотография и др. Вижте снимките му на
http://photography.naskoart.com