Фестивал Солта на живота

Фестивалът на солта идваааааааа

През 2015 предстои третото издание на Фестивала, очакван от тези, които са идвали, но и от тези, които до този момент не са успявали да станат част от соленото приключение на брега на Атанасовксо езеро. През август Бургас е наситен с фестивали - Spirit of Burgas, Международен фолклорен фестивал, Фестивал на виното, Sea of Black Festival, Фестивал на Татуировките, фестивал на куклените театри и др.
 
И в цялата тази фестивална палитра има едно специално събитие  - „Фестивалът на солта“. Както всеки път в последния петък на август в южната част на Атанасовско езеро са поканени любителите на солени забавления – къпане в луга и мазане с кал, участие в различни артистични предизвикателства, танцови импровизации, хубава музика и добро настроение.

Тази година солничарското влакче ще улеснява достъпа до различните части на Фестивала – производственото хале на юг, детските и арт-ателиета в средата, басейните с луга и кал на север.

Темата на Фестивала през тази година е „Симбиоза“, под въздействието на пътуващата изложба за Атанасовско езеро „симБиотично“ и от невидимата за окото мрежа от сложни взаимоотношения, връзки и процеси в Атанасовско езеро.

За това как човекът е свързан с езерото, има ли хармония и взаимност в тези отношения и какви са  ползите за хората и природата са само част от въпросите, които ще бъдат повдигнати по време на Фестивала.

В богатата фестивална програма очаквайте танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, детски ателиета за калейдоскопи, шарена сол, игри, конструктор и пъзел, боди арт с кал, базар на солта, солничар за един ден, арт работилница за рамки и много други.

Очакваме ви на 28 август 2015 (петък) от 16.00 до 22.00 часа в южната част на Атанасовско езеро до администрацията на солниците (откъм морето).

Следете подробности тук и във фейсбук страницата Солта на живота / Salt of Life