Галерия

Фестивал на солта - Детски ателиета и занимания

17.08.2017 г.

Към децата от арт ателие Цветно и под ръководството на г-жа Таня Стоянова се присъединиха и други желаещи, които се включиха в арт пленера „Вдъхновени от езерото“. По същото време в Халето започна ателието „Големите животни“, където с картон, боя и много въображение бяха създадени невероятни образи, които украсиха околните стени.
В 13:00 часа пред новото пространство „симБиотично“ се събраха деца и родители и дори бебета, за да чуят „Приказки за солта“ - четене с доброволците на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас.
Част от участниците заспаха, но по-големите се включиха в 15:00 часа в работилница за направа на „Определител за облаци“ (в халето), която бе организирана от БФБ.
С голямо нетърпение бяха чакани спортните игри с въже, лък и кол с топка, които нашите приятели от „Зелена Странджа“ организираха на поляната встрани от „симБиотично“.
Едно от най-интересните събития на Фестивала бе детската архитектурна работилница „Живот край езерото“ с Деси, Ели, Петя и "Френе", в която децата на Фестивала експериментираха за бъдещето на една територия на границата между града и защитената зона на Атанасовско езеро – зоната на Бургаски солници, която предстои да се развива и облагородява.