Новини

Бургаски студенти ще се запознаят с Атанасовско езеро

16.11.2016 г.

Следващите няколко месеца изложбата "симБиотично" ще гостува на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. По покана на катедра “Екология и опазване на околната среда” атрактивната изложба, която разказва за лагуната и нейните обитатели ще бъде на вниманието на студентите, изучаващи природни науки в Университета.
Изложбата е разположена във фоайето на Неорганичния корпус - на първия етаж и може да се разгледа всеки делничен ден.

Благодарим за съдействието на ас. Стела Найденова от катедра “Екология и опазване на околната среда”, която ни оказа пълно съдействие за гостуването на "симБиотично" и която направи всичко възможно студентите да се докоснат до близо разположеното Атанасовско езеро, да научат как се случва солодобива и защо природата и човекът съществуват в добра симбиоза в този случай.

Студентите няма да могат да поиграят с птицекопира и със солничния конструктор, но ще могат да се запознаят с пътешествията на щъркела Густав по света.

Благодарим на ръководителя на Катедра “Екология и опазване на околната среда” - доц. д-р Донка Димитрова Тодорова за предоставената възможност за гостуване на изложбата. Надяваме се и студенти от други специалности и факултети да се заинтересуват и да се запознаят с изложбата.

Имаме уверението, че достъпа и на граждани и ученици от Бургас до изложбата е свободен през всеки делничен ден, така че тези, които още не са разгледали нашата приказка за езеро, птици и сол, могат да заповядат!