• 23.2°C
  • Влажност: 75%
  • Вятър: 9.7km/h

Новини

25.08.2016 г.
Атанасовското езеро влиза в кадъра на 20 фотографи от цялата страна, които днес се събират в Бургас. В следващите три дни лагуната ще се превърне във „фотомодел“ в рамките на фотопленера „Атанасовско езеро в кадър – солта, птиците и хората“, който се организира в рамките на проект Солта на живота, LIFE+.
  повече»
24.08.2016 г.
Днес почти всеки снима – за удоволствие, за да запечата някой специален момент, за да улови магията на светлината, да експериментира с цветовете или просто да погледа света през обектива. … За тези от вас, които са запленени от фотографията предлагаме да се включат в нашия фотоконкурс: „Фестивалът в кадър“. повече»
23.08.2016 г.
Лятното екоучилище на Младежкия воден парламент започна на 22 август и тази година е на тема "Бургаски езера" и ще се продължи до 27 август. Участие в него вземат ученици от 11 населени места в страната, както и представители на френския Младежки воден парламент към Агенция по водите "Артоа-Пикарди" и Международната организация "GoodPlanet" в Белгия.
Първият ден на програмата младежите посетиха Атанасовско езеро и минаха по Пътеката на саблеклюна. повече»
21.08.2016 г.
На 26 август ще се проведе четвъртото издание на Фестивала на солта на брега на лагуната Атанасовско езеро. Тази година той е на тема Миграция – на птици, на животни, на хора. Миграцията като порив в търсене на по-добро място за живот, скритата сила, която кара милиони индивиди да изминават огромни разстояния, за да намерят по-благоприятен климат, обилна храна и сигурност.
  повече»

Посетете също

Август - месец на Атанасовско езеро
Следете сайта и фейсбук страницата на проекта, за да сте информирани за всичко интересно, което предстои през август на езерото.
Малки саблеклюни, родени през лятото на 2016
Наблюдавахме вече първите излюпени саблеклюнчета за този сезон, срещата с които е невероятна радост, показваща ни значението на нашата работа и истинската стойност на нещата, които правим. Чакаме с нетърпение данните на орнитолозите от  БДЗП и се надяваме на силен гнездови сезон с рекордни числености на приоритетните за опазване видове птици.
 
Лагуната Атанасовско езеро

Атанасовско езеро – лагуната на безбройните ята, на ослепителната сол, на горещите лета и свирепия зимен вятър. Лагуната на Бригадата, на Точката и Кочинката, от които тръгват пътищата на мнозина и които дават посока, за да не се загубиш. Лагуната на пурпурните води, обагрящи в неземна палитра едно от последните ни диви места. Лагуната на солничарите, пазители на тайните на вековни традиции за солта – важна като кръвта и скъпа като златото.
 
За Лагуната
Информация за Атанасовско езеро, заплахите, пред които е изправено. Лагуните по света, най-известните лагуни
Обитатели на Лагуната
Интересна информация за растенията, птиците, животните, насекомите и рибите, обитаващи Атанасовско езеро
Интересно за Лагуната
Интересни събития и инициативи на територията на Лагуната или свързани с Атанасовско езеро
На гости на Лагуната
Кога и как да посетим езерото, къде, какво можем да наблюдаваме, правила за наблюдения, представяне на пътеките

Галерия

Електронен бюлетин

Запишете се в нашия електронен бюлетин за да получавате на имейла си винаги актуална информация

Последвайте ни в: